Klasifikace: IGT Odrůda vinné révy: Cabernet Franc
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 13 % obj. Barva: tmavě rubínově červená. Aroma: vínové, intenzivní, s příjemnou a charakteristickou bylinnou vůní. Chuť: suchá, s pikantním tělem, bylinná, správně tříslovitá a harmonická. Párování s jídlem: Cabernet Franc je vhodný ke kvalitnímu červenému i bílému masu. Též se hodí ke klobáskám, suchým salámům a kořeněným sýrům. Teplota podávání: 18 °C Celková kyselost: 4,7 g/l Objem: 750 ml
Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 12,5 % obj. Barva: tmavě rubínově červená. Vůně: velmi vínová, charakteristická a příjemná. Chuť: pikantní, správně tříslová a harmonická. Gastronomické párování: Cabernet Sauvignon je klasické víno, skvěle se hodí k pečenému masu, zvěřině a tvrdému sýru. Teplota podávání: 18-20 °C Celková kyselost: 4,5 g/l Zbytkový cukr: 5 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 13 % obj. Barva: světle slámově žlutá. Aroma: jemné, charakteristické, ovocné a připomínající jablka odrůda "Golden". Chuť: jemná, lákavá, decentní a lehce připomínající chlebovou kůrku. Párování s jídlem: Chardonnay se dobře hodí k lahodným předkrmům, salátům a rybám. Teplota podávání: 10-12 °C Celková kyselost: 5,8 g/l Objem: 750 ml
Klasifikace: IGT Odrůda: Manzoni Bianco je historická vinice z Trevisa a získal prof. Manzoni, který zkřížil odrůdu Riesling Renano s hroznem Pinot Bianco
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 13 % obj. Barva: slámově žlutá se zlatými odstíny Aroma: elegantní a silné s bylinnými náznaky. Připomíná med a polní květiny. Chuť: pikantně plná a přetrvávající. Párování jídel: Manzoni Bianco se perfektně hodí k zelenině, jako je chřest, prvním chodům, krémovým polévkám, suflé, rybám a bílému masu. Teplota podávání: 10-12 °C Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 3 g/l Objem: 750ml
Klasifikace: DOC Odrůda: Pinot Grigio Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 13 % obj. Barva: slámově žlutá. Aroma: svěží ovocná vůně s nádechem hrušky. Chuť: suchá, harmonická. Párování s jídlem: Pinot Grigio se díky svému jemnému charakteru hodí k prvním chodům s rybami a ovecně lehčím pokrmům. Teplota podávání: 10-12 °C Celková kyselost: 6 gr/l Zbytkový cukr: 5 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 12 % obj. Barva: slámově žlutá Vůně: charakteristická, připomínající hrušky. Chuť: svěží, suchá a harmonická. Párování s jídlem: vhodné s lehkými předkrmy a mořskými plody, zejména těmi se syrovými rybami, první chody. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 5 bar Celková kyselost: 5,2 g/l Zbytkový cukr: 0 g/l Objem:750 ml
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11 % obj. Barva: slámově žlutá. Aroma: jemná vůně s náznaky květů vistárie a akácie, horské květiny, med. Chuť: svěží a příjemně sladká a ovocná s nádechem květin. Párování s jídlem: s jemnou a živou perlí Prosecco Frizzante (poloperlivé) je perfektní k moderním předkrmům. Skvěle se hodí ke všem chodům lehkého jídla. Teplota podávání: 8 °C Vršek láhve: šroubovací uzávěr Tlak v láhvi: 2,4 bar Celková kyselost: 5,5 g/l Zbytkový cukr: 13 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle slámově žlutá. Aroma: jemná vůně připomínající zelená jablka a vistárii a lehce květy akácie. Chuť: lehce ovocná, jemná, vyvážená. Párování s jídlem: svou svěžestí skvěle doplňuje moderní předkrmy a lehké předkrmy, zejména ty s rybami. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 7 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle slámově žlutá. Aroma: jemná vůně s náznaky květů vistárie a akácie, horské květiny, med. Chuť: svěží a příjemně nasládlá, ovocná s nádechem jarních květin. Párování s jídlem: vhodné k předkrmům a zároveň víno, které s elegancí zakončí váš gurmánský zážitek. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 15 g/l Objem: 750ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle růžová. Vůně: elegantní, komplexní. Tóny třešní a jahod. Pocitově květ akácie a hrušky. Chuť: bublinky uvolňují tóny třešní, akátu a jablka. Velká rovnováha mezi kyselostí a sladkostí, se suchým závěrem. Párování s jídlem: Prosecco Rosé se hodí jako aperitiv, lehké předkrmy, lehký první a druhý chod z ryb. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 15 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Obsah alkoholu: 13 % obj. Barva: slámově žlutá. Aroma: lehce bylinné a připomínající žlutou papriku, muškátový oříšek, květy banánu, melounu a akácie. Chuť: suchá, jemná a elegantní. Snoubení s jídlem: Sauvignon se svou zvláštní vůní a chutí skvěle ladí rybí předkrmy, šunkové pokrmy, první chody, ryby a mořské plody. Teplota podávání: 8-10 °C Celková kyselost: 6 gr/l Zbytkový cukr: 5 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2019 Vlastnosti: 12 měsíců v tonneau Obsah alkoholu: 13,5 % obj. Barva: rubínově červená s granátovými odstíny. Vůně: éterická se širokým buketem a lehkou vůní vanilky. Chuť: plná, kulatá a lehce tříslovitá, s nádechem lékořice a koření. Párování s jídlem: Selezione se hodí k dušenému masu, ke zvěřině a ochuceným sýrům. Teplota podávání: 18°C Celková kyselost: 5,5 g/l Zbytkový cukr: 2 g/l Objem: 750 ml
Vinice: z hroznů z vinic na kopcích v nadmořské výšce 450 metrů v Castel Madruzzo. Odrůda: 100% Pinot Noir.
Ročník: 2021 Barva: rubínově červená. Bouquet: ovocná, se zvláště výraznou vůní divokých třešní a černého rybízu. Chuť : jemná a aromatická, s příjemně hořkou tečkou. Alkohol: 13% obj. Teplota Podávání: 18 °C. Párování: vhodné k polévkám, k bílým a červeným masům. Možná i kombinace s rybími pokrmy. Objem: 750 ml
Ročník: 2019 Chuť: švestkové tóny na patře, hořká čokoláda, čiré ovoce. Hřejivá a měkká, velmi vyvážená se skvělou strukturou. Alkohol: 12,5% obj. Teplota Podávání: podávejte při teplotě 18-20 °C. Párování: vhodné k červenému masu a pečeni, zvěřině a tvrdým sýrům. Výjimečné samo o sobě i jako meditační víno. Objem: 750 ml
Vinice: Z hroznů vypěstovaných na slunných kopcích Valle dei Laghi, poblíž jezera Garda
Ročník: 2021 Hrozny: 100% Nosiola. Barva: slámově žlutá. Chuť: ovocná, připomínající divoké jablko a mátu para, svěží, lehká a suchá. Alkohol: 13% obj. Teplota Podávání: podávejte při 10°C. Párování: vynikající aperitiv, předkrmy, předkrmy z ryb a měkkýšů. Objem: 750 ml
Vinice: střední slunné kopce s nadmořskou výškou mezi 300 a 450 metry v Pomarolo, Terlago a Castel Madruzzo. Odrůda: Tramín 100%.
Ročník: 2021 Barva: slámově žlutá se sklonem ke zlaté. Bouquet: intenzivní, výrazné tropické ovoce, převládá ananas a banán. Chuť : plná, aromatická, sametová s malou kyselinkou. Alkohol: 14% obj. Teplota Podávání: podáváme při 11°-13 °C. Párování: hodí se k mořským plodům, výborný jako aperitiv. Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Charakteristika: jemná a lehká krémová pěna. Chuťově připomíná červené plody a růžové květy. Závěr chuti je suchý a dlouhotrvající. Párování: vhodné ke všem předkrmům, těstovinám s mořskými plody, rizotům a zeleninině. Alkohol: 12 % Teplota podávání: 6–8 °C Objem: 1.5 l
Vinice: Stornara, Foggia, Apulie. Středně vysoké teploty a málo srážek. Půdy jsou vápenaté.
Ročník: 2021 Zrání a Zpracování: v nerezové oceli po dobu 5 měsíců a poté 1 měsíc v láhvi. Charakteristika: světle slámově žlutá se zelenkavými odlesky. Bohatý a intenzivní buket s ovocnou intenzivní vůní banánů, marakui, jablka, broskve. V ústech je svěží a elegantní, výborná chuť. Alkohol: 12,5 % Párování: ideální pro první chody z mořských plodů, zeleniny, syrových ryb. Teplota Podávání: 12-14 °C Objem: 750 ml
Ročník: 2018 Zrání a zpracování: ve francouzských dřevěných barikových sudech po dobu 18 měsíců, v láhvi též po dobu 18 měsíců. Alkohol: 14 %. Párování: ideální k pečenému nebo dušenému červenému masu, zvěřině, dušenému jehněčímu, klobáse, houbám a kořeněným omáčkám. Zralé sýry. Zejména kombinace se suchým pečivem a čokoládou. Teplota Podávání: 18-20 °C Objem: 750 ml
Vinice: Stornara, Foggia, Apulie. Středně vysoké teploty a málo srážek. Vápencové půdy.
Ročník: 2021 Zrání a zpracování: v nerezové oceli po dobu 3 měsíců a poté 1 měsíc v láhvi. Charakteristika: třpytivá korálově růžová. Rozmanitý a jemný buket nabízí tóny třešní, malin, červené moruše a okvětních lístků růže. Alkohol: 12,5 % Párování: palačinky s ricottou, pečená ryba, omeleta. Teplota Podávání: 10-12 °C Objem: 750 ml
Vinice: Stornara, Foggia, Apulie. Středně vysoké teploty a málo srážek. Vápencové půdy.
Ročník: 2019 Zrání a zpracování: v nerezové oceli po dobu 12 měsíců a následně 6 měsíců v láhvi. Charakteristika: fialovo-červená barva. Bohatý, intenzivní a přetrvávající buket s výraznými tóny ostružin, lesních plodů, černé moruše a kořenitých žilek. Alkohol: 13,5 % Párování: vhodné k červenému masu, hranolkám a vyzrálým sýrům. Teplota Podávání: 18-20 °C Objem: 750 ml
Vinice: Manduria, Apulie. Středně vysoké teploty a málo srážek. Jílovité půdy.
Ročník: 2020 Zrání a zpracování: v nerezové oceli po dobu 6 měsíců a následně 5 měsíců v láhvi. Charakteristika: velmi intenzivní a elegantní purpurově červená barva. Ovocný buket po švestkách, třešních a ostružinových džemech, ke kterým se přidávají kořenité tóny a nezaměnitelné náznaky vanilky. Víno plné, strukturované a správně tříslovinové. Alkohol: 14 % Párování: vydatné první chody, grilovaná masa, zvěřina a stařené sýry. Teplota podávání: 18-20 °C Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Charakteristika: jemná a lehká krémová pěna. Chuťově připomíná červené plody a růžové květy. Závěr chuti je suchý a dlouhotrvající. Párování: vhodné ke všem předkrmům, těstovinám s mořskými plody, rizotům a zeleninině. Alkohol: 12 % Teplota podávání: 6–8 °C Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Charakteristika: suché a intenzivní s ovocně květinovým buketem. Párování: příjemné víno pro každou příležitost, třeba i jako aperitiv. Alkohol: 12 %
Ročník: 2015 Pěstování: 50% Pergola veronese, 50% Guyot Alkohol: 14,5 % obj Celková kyselost: 8,25 g/l Redukující cukry: 92,40 g/l Barva: fialově červená s intenzivními rubínovými odlesky. Chuť: Vyniká svou konzistencí zejména v příchutích ovoce. Mimořádně příjemné a vyvážené, jemně harmonické a nikdy příliš sladké, jemně tříslové . Párování: oblíbené jako dezertní víno. Zvláště vhodné ke koláčům, extra hořké čokoládě. Vynikající též jako aperitiv před večeří nebo jako sladký závěr po večeři. Meditační víno. Objem: 0,5 l Teplota podávání: 12-15 °C
Ročník: 2017 Alkohol: 14,5 % obj. Celková kyselost: 6 g/l Redukující cukry: 2,3 g/l Barva: jasně červená, sytě rubínová. Buket: intenzivní tóny višní, červeného ovoce, borůvek a příjemných tónů koření a rebarbora. Chuť: plná, silně strukturovaná. Vysoký stupeň alkoholu je dokonale vyvážen sametovými tříslovinami a balzamikové tóny zajišťují vynikající pitelnost. Párování: vynikající k vydatným pokrmům, jako je pappardelle al ragù nebo červenému masu, jako je např grilovaná Fiorentina. Skvělé k pečenému vepřovému masu, též se středně zrajícími sýry. Objem: 0,75 l Teplota podávání: 18°C
Ročník: 2018 Alkohol: 13,5 % obj. Celková kyselost: 5,5 g/l Redukující cukry: 1,2 g/l Barva: rubínově červená. Chuť: připomíná zralé třešně, sušené švestky a ostružiny. Důležitá je složka koření, převážně pepř a sladké koření, tóny tamarindu, mochyně a vanilky. Párování: harmonický buket dělá z tohoto vína dokonalého společníka po celou dobu jídla. Vynikající ke všem k pečené drůbeži, vepřové pečeni, zvěřině i grilovanému masu. Teplota podávání: 16-18 °C Objem: 0,75 l
Ročník: 2021 Celková kyselost: 5,3 g/l Redukující cukry: 1,3 g/l Barva: jasná světle rubínově červená. Chuť: mladé a velmi svěží víno. Jemné, elegantní a voňavé. Velmi lehké balzamické tóny s jen náznak koření: hřebíček, jalovec a špetka pepře. Párování: vynikající jako aperitiv, k předkrmům, skvělé ke krájenému uzenému masu a těstovinovým pokrmům. Objem: 0,75l Teplota podávání: 14–16 °C