Ročník: 2021 Charakteristika: jemná a lehká krémová pěna. Chuťově připomíná červené plody a růžové květy. Závěr chuti je suchý a dlouhotrvající. Párování: vhodné ke všem předkrmům, těstovinám s mořskými plody, rizotům a zeleninině. Alkohol: 12 % Teplota podávání: 6–8 °C Objem: 750 ml
Století historie doprovází rozvoj společnosti Vie d'Alt, která dnes pokrývá 18 hektarů vinic v Prepottu, významné oblasti pro výrobu vína, jak pro vlastnosti podnebí, tak pro půdu, součást DOC z " Friuli Colli Orientali ".
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle slámově žlutá. Aroma: jemná vůně s náznaky květů vistárie a akácie, horské květiny, med. Chuť: svěží a příjemně nasládlá, ovocná s nádechem jarních květin. Párování s jídlem: vhodné k předkrmům a zároveň víno, které s elegancí zakončí váš gurmánský zážitek. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 15 g/l Objem: 750ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle růžová. Vůně: elegantní, komplexní. Tóny třešní a jahod. Pocitově květ akácie a hrušky. Chuť: bublinky uvolňují tóny třešní, akátu a jablka. Velká rovnováha mezi kyselostí a sladkostí, se suchým závěrem. Párování s jídlem: Prosecco Rosé se hodí jako aperitiv, lehké předkrmy, lehký první a druhý chod z ryb. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 15 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 12 % obj. Barva: slámově žlutá Vůně: charakteristická, připomínající hrušky. Chuť: svěží, suchá a harmonická. Párování s jídlem: vhodné s lehkými předkrmy a mořskými plody, zejména těmi se syrovými rybami, první chody. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 5 bar Celková kyselost: 5,2 g/l Zbytkový cukr: 0 g/l Objem:750 ml
Ročník: 2021 Charakteristika: jemná a lehká krémová pěna. Chuťově připomíná červené plody a růžové květy. Závěr chuti je suchý a dlouhotrvající. Párování: vhodné ke všem předkrmům, těstovinám s mořskými plody, rizotům a zeleninině. Alkohol: 12 % Teplota podávání: 6–8 °C Objem: 1.5 l
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11,5 % obj. Barva: světle slámově žlutá. Aroma: jemná vůně připomínající zelená jablka a vistárii a lehce květy akácie. Chuť: lehce ovocná, jemná, vyvážená. Párování s jídlem: svou svěžestí skvěle doplňuje moderní předkrmy a lehké předkrmy, zejména ty s rybami. Teplota podávání: 8 °C Tlak v láhvi: 4,8 bar Celková kyselost: 5,6 g/l Zbytkový cukr: 7 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2022 Systém pěstování: Sylvoz Vlastnosti: Metoda Martinotti-Charmat Obsah alkoholu: 11 % obj. Barva: slámově žlutá. Aroma: jemná vůně s náznaky květů vistárie a akácie, horské květiny, med. Chuť: svěží a příjemně sladká a ovocná s nádechem květin. Párování s jídlem: s jemnou a živou perlí Prosecco Frizzante (poloperlivé) je perfektní k moderním předkrmům. Skvěle se hodí ke všem chodům lehkého jídla. Teplota podávání: 8 °C Vršek láhve: šroubovací uzávěr Tlak v láhvi: 2,4 bar Celková kyselost: 5,5 g/l Zbytkový cukr: 13 g/l Objem: 750 ml
Ročník: 2021 Charakteristika: suché a intenzivní s ovocně květinovým buketem. Párování: příjemné víno pro každou příležitost, třeba i jako aperitiv. Alkohol: 12 %